waarom biologisch

Waarom biologisch


Hier leest u wat biologisch precies inhoudt, of het echt beter is en wat de verschillen zijn met "conventionele" producten. Oordeelt u zelf!


Waarom biologisch? Waar staat biologisch nu precies voor?

Valide vraag, waarom biologisch? Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om voor biologisch te kiezen. De één om gezondheidsredenen, de ander voor het milieu, dierenwelzijn of een combinatie hiervan. Het komt in ieder geval altijd voort uit een bewuste keuze om onze prachtige planeet leefbaar te houden, ook voor toekomstige generaties.

Is biologisch beter voor mens en milieu?
Absoluut, om alle denkbare redenen is het beter voor onze planeet en alles wat daarop leeft. Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen, er zoveel mogelijk lokaal wordt gewerkt en de gewassen natuurlijk worden gestimuleerd te groeien. Op deze manier is er minder vervuiling, schonere lucht, hogere voedingswaarde en minder risico’s op alle gevreesde dierziektes. Een logische keuze!

Is biologisch gezonder?
Steeds meer onderzoeken tonen aan dat biologische voeding inderdaad gezonder is. Dit omdat het op een natuurlijke manier geproduceerd wordt zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Het is hierdoor rijker aan voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Bovendien bevat het minder chemische afvalstoffen en minder nitraat. Omdat biologische gewassen natuurlijk groeien, en dus de tijd krijgen zichzelf te beschermen, hoeven er geen overbodige, vaak giftige, chemische middelen gebruikt te worden. Wel zo prettig!

Is een biologisch product herkenbaar?
Een product mag biologisch heten wanneer het gecontroleerd is door een Europese instantie welke het EU keurmerk uitgeeft. Onder aan onze pagina ziet u het label van dit Europees biologische keurmerk. Al onze producten zijn volledig biologisch gecertificeerd, een zorg minder voor u!

Is biologisch smaakvoller?
Wie al geruime tijd biologisch eet weet precies dat dit het geval is. Kijkt u regelmatig naar de vele kookprogramma’s op TV? Dan weet u dat topchefs graag met biologische producten werken. De vaak traditionele productiemethodes garanderen een optimale smaakbeleving. Dit in combinatie met het weglaten van conserveringsmiddelen, geur-, smaak- en kleurstoffen geeft u de garantie op een veilig, gezond en bovenal lekker product. Laat u overtuigen door echte kwaliteit en niet door schreeuwerige verpakkingen die u vertellen wat u moet “beleven”.