dun kokosbrood met tomaat

Dun kokosbrood met tomaat

Vandaag een heerlijk bijgerecht voor bij de soep, of bij de curry, of bij…. vult u het zelf maar in!

Eerst maken we het brood en vervolgens pas de topping. Het is dus stiekem een soort ultradunne pizza maar dan toch anders. Frisser, lichter en bedoeld als bijgerecht in plaats van hoofdgerecht. Lekker nu we weer naar buiten gaan met een glaasje verfrissing en dit ‘brood’ als gezonde snack. Het past bijna overal bij dus maak gerust meer dan het recept! Het recept is voor 4 personen als bijgerecht:

Verwarm de oven vast voor op 200 graden.

Voor de bodem hebben we nodig:

140 gram kokosmeel, 4 eieren, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, 2 knoflooktenen, 100g kokosolie, beetje zout

Sla de eieren even los en smelt de kokosolie indien het hard is. Voeg de uitgeperste knoflook toe (of poeder) en de rest van de bovengenoemde ingrediënten. kneed er nu een mooi deeg van en rol deze zo dun mogelijk uit (tussen twee vellen bakpapier). laat de randen altijd iets dikker dan het midden om te voorkomen dat ze verbranden. Nu bakken we de bodem even 10 tot 12 minuten voor.

De topping houden we heel eenvoudig, tomaat, zongedroogde tomaat, mayonaise, basilicum en wat mozzarella.

De tomaten snijden we heel dun in plakjes en de zongedroogde wat grover. De bodem besmeer je dun met mayonaise (of meng het een beetje met mosterd of zelfs sambal voor de nodige variatie) en het tomatenmengsel. Stukjes mozzarella erop en dan gaat het geheel nog een minuut of 20-25 de oven in. Ten slotte bestrooien we de boel met basilicum en naar wens zout, peper en/of olijfolie.

Eet smakelijk!

Foto: Jeffreyw


Een reactie

helma

Wij gaan dit recept dit weekend nog proberen!!!


Laat een reactie achter

veertien + 20 =