Gezonde pizza
We maken vandaag een gezonde pizza met een bodem van, jawel, bloemkool! Genieten op de bank van een filmpje, een goed glas wijn, en een pizza zonder schuldgevoel!
Voor de topping van een forse pizza (zeker 2 personen) heb je nodig:
- 3 a 4 eetlepels tomatenpuree
- 60 g verkruimelde geitenkaas, feta of blauwe kaas
- 3 tomaten in dunne plakjes of 8 cherrytomaten gehalveerd
- Parmezaanse kaas (garnering)
- 75 gram spek, salami of rauwe ham dun gesneden (optioneel)
- 50g kastanjechampignons dun gesneden (optioneel)
Voor de bodem heb je nodig:
- Olijfolie
- 1 forse eetlepel chiazaad
- 1 ei (optioneel maar goed voor de binding)
- 155 gram kort gekookte, geraspte bloemkool (zo goed mogelijk uit laten lekken)
- 85g amandelmeel
- 50g Parmezaanse kaas geraspt
- 1 grote of 2 kleine tenen knoflook, fijngehakt
- 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
- venkel of komijnzaad naar smaak (ca. 1 theelepel)
- snufje bakpoeder
- snufje peper
Eerst verwarmen we de oven flink voor op 230 ° C en vetten we de pizzavorm (of bakplaat) in met olijfolie.
De chiazaden laten we even wellen (kwartiertje) in 60ml water. Zodra deze zijn geweekt doen we alle overige ingrediënten voor de bodem in de kom en deze mengen we goed tot een gelijkmatig deeg ontstaat. Vervolgens verdelen we het deeg gelijkmatig en dun over de bakvorm en bakken we deze een kwartiertje tot de randen mooi bruin zijn.
De bodem halen we dan uit de oven en deze laten we afkoelen. In de tussentijd verwarm je de grill voor. Bestrooi de pizzabodem met de toppings (voeg gerust allerlei andere zaken toe zoals rode peper, olijven of wat je lekker vindt!)
Nog even 5 minuten grillen, bestrooien met wat Parmezaan en genieten maar! Laat je even weten of het is gelukt?
Foto: Paulimus J
2 Reacties
Het was erg lekker! Voor onze oven moesten ze er iets langer in. We hebben de pizzas er nog een kwartier langer op zn kop in gedaan. Met zn 4en hadden we te weinig aan 2 pizzas
Bedankt voor de tip, ovens werken inderdaad allemaal verschillend! Voor een knapperige korst zetten wij de oven vaak op hetelucht i.c.m. grillen. Fijn dat het heeft gesmaakt!
Laat een reactie achter