zelf amandelspijs maken

Zelf amandelspijs maken

We vinden het allemaal zo lekker en toch eten we het veelal alleen tijdens Pasen en kerst, amandelspijs! Het is dus hoog tijd voor weer eens een recept. Opnieuw kinderlijk eenvoudig en veel lekkerder dan het industrieel geproduceerde spul. En nog een bijkomend voordeel: noten zijn ook nog eens heel gezond, voor ons geen verrassing maar toch leuk om het opnieuw bevestigd te zien!

Wat hebben we nodig?

200 gram amandelen (met of zonder vlies)

1 ei

200g honing naar keuze

Maal de amandelen in de keukenmachine en voeg vervolgens de honing toe. Maal het tot een ‘gladde’ massa. Zelf laat ik de amandelen liefst iets grover omdat je anders marsepein krijgt, ook lekker maar ik hou van een beetje structuur.

Haal de massa nu uit de keukenmachine en plaats het in een ruime kom. Breek een eitje en kneed deze door de spijs. Dat was het al! Vanzelfsprekend is het nu al geschikt om lekker op te peuzelen of te verwerken in je baksels. Lekkerder nog is het om de spijs strak in wat plastic folie te wikkelen en het een paar dagen in de koelkast te bewaren. De smaak zal daar nog intenser door worden.

Een leuke variatie tip is overigens om de amandelen deels te vervangen door andere noten zoals hazelnoten en walnoten of om wat vanillepoeder toe te voegen.

Zo lekker om een stukje te combineren met pure chocolade!

Foto: healthaliciousness


Laat een reactie achter

zeven + 17 =