lekkere lijnzaad crackers met kaas

Lekkere lijnzaad crackers met kaas

Vandaag maar eens een recept, en wel voor lijnzaad crackers met kaas en kruiden. Alvast voor uw goede voornemens voor 2015!

Dat lijnzaad gezond is weten de meeste mensen wel. Dat het ontzettend makkelijk is er overheerlijke crackers van te maken weet dan weer niet iedereen. Ik maak dit recept regelmatig op zondag zodat ik de gehele week vooruit kan. De crackers zijn heerlijk van zichzelf en hebben geen beleg nodig maar ook met een beetje mosterd, smeerkaas of rauwe ham zijn ze niet te versmaden!

Laten we beginnen met 250g lijnzaad welke we een paar minuten wellen in een scheut water (ca. 75ml). Zout, peper en provencaalse kruiden naar smaak toevoegen en wat van uw favoriete harde kaas door het mengsel raspen (bv. Parmezaanse of een andere oude kaas). De liefhebber van knoflook voegt ook twee fijn geraspte teentjes toe. Wanneer u comfortabel met het recept bent kunt u gaan variëren, voeg bijvoorbeeld fijngehakte noten, hennepzaad, sesam of  maanzaad toe.

Het mengsel moet smeuïg maar niet nat zijn, u kunt nu nog wat water toevoegen indien noodzakelijk.

Druk het mengsel stevig en dun aan op een bakplaat en laat het geheel op ca. 190 graden bakken voor 20 tot 25 minuten. De crackers gewoon met de hand breken of wanneer u van mooi vierkant houdt snijden. Makkelijk, gezond en goedkoop!

Foto: Rice and Danielle


Laat een reactie achter

dertien − 9 =