muffins met kokosmeel

Muffins met kokosmeel

Wat een guur herfstweer, komt dat chocolademelk recept uit de vorige blogpost mooi van pas. Maar bij warme choco hoort natuurlijk wel iets lekkers. Iets lekkers wat je ook nog zonder nadelige gevolgen voor je gezondheid kunt eten welteverstaan! We maken vandaag muffins met kokosmeel met enkel heerlijk natuurlijke ingrediënten die stuk voor stuk goed voor je zijn.

We vullen 12 cupcake vormpjes met ons beslag:

Laten we beginnen met 80g kokosmeel. Kokosmeel is een heerlijk product en een uitstekende vervanger van tarwemeel. Het is bovendien rijk aan fijne eigenschappen, zo geeft het geen pieken in je bloedsuiker en stimuleert het vetverbranding. Doe het meel in een kom en voeg 40g cacao, een snufje zout en een halve theelepel bakpoeder toe. Voor het beste resultaat zeef je het kokosmeel net zoals je met tarwemeel zou doen.

In een andere kom voeg je 120ml vloeibare kokosolie toe. Kokosolie is vloeibaar vanaf 26 graden dus wanneer het kouder is even rustig verwarmen. Een veelgehoorde opmerking is dat je van olie dik wordt, dit is een misvatting! Uit onderzoek blijkt namelijk dat kokosolie je vetverbranding zelfs kan verbeteren. Maar zoals bij alles, gewoon met mate is het prima! En gezonde vetten zijn om meerdere redenen belangrijk. Zo doet het je huid en je brein goed! Bovendien is het goed bestand tegen verhitten waardoor het een uitstekend alternatief is voor margarine (wat je in mijn optiek beter helemaal kunt vermijden) en roomboter. Aan de kokosolie voeg je 150ml honing en vier eieren toe en roer het geheel tot een glad mengsel.

Voeg nu vanille, walnoten en gojibessen naar smaak aan het vloeibare mengsel toe. Ten slotte de twee mengsels samenvoegen en op 175 graden bakken voor een minuut of 17. Kijk even met een satéprikker of de muffins gaar zijn (deze moeten schoon zijn bij inprikken, wanneer er nog ‘beslag’ aan de prikker zit moeten ze nog even). En smullen maar.

Voor de variatie voeg je aan je volgende baksel twee geprakte bananen, 1 extra ei, 15g extra kokosmeel, een paar scheppen chiazaad en het sap van een sinaasappel toe. Hiermee krijg je een iets smeuïger mengsel welke uitstekend geschikt is als cake of ontbijtbrood.


2 Reacties

helma

Wij hebben vanmiddag de muffins gemaakt (met banaan), ze zijn heerlijk geworden!!!!! Het is ook een super traktatie voor op school….

Suzanne de jong

Super lekker en gezond recept voor muffins. Echt een aanrader om te gaan maken. Bedankt voor de snelle en nette levering van de producten! Hartelijke groet, Suzanne


Laat een reactie achter

5 + 9 =