pure warme chocolademelk

Pure warme chocolademelk

Wij Nederlanders zijn dol op pure warme chocolademelk! Jammer dat het supermarktspul vaak minder dan 1.5% cacao bevat. Suikermelk zou een betere naam voor dit goedje zijn. Wij leren je vandaag in een paar eenvoudige stappen hoe je de lekkerste chocolademelk op tafel zet zonder een schuldgevoel over de suikerinname. Wel zo prettig nu je nog volop met goede voornemens bezig bent!

Om te beginnen hebben we melk nodig, bij voorkeur volle want dat is nu eenmaal veel lekkerder. Het belangrijkste ingrediënt is de chocolade of cacao. Ik geef zelf de voorkeur aan echte chocolade maar ook de cacao is van een uitstekende kwaliteit en wat makkelijker in de bereiding. Als eventueel zoetmiddel gebruiken we steviablad, ahornsiroop, agavesiroop of honing.

Nu verwarmen we rustig de melk, zodra deze lauwwarm is voegen we de chocolade toe of de cacao welke we eerst even zeven om klontjes te voorkomen. Gebruik zoveel chocolade of cacao als je zelf lekker vindt en zoet naar smaak met bovenstaande zoetstoffen. Niet teveel natuurlijk want dat verpest de prachtige chocoladesmaak. Voeg als laatste een snufje gemalen zeezout toe, dit brengt de chocolademelk nog beter op smaak!

De gevorderde chocolademelk drinker voegt tenslotte één of meerdere kruiden toe. Gebruik bijvoorbeeld sinaasappel, kardemom of kaneel. En natuurlijk ontbreekt bij de echte lekkerbek een toef slagroom niet, lekker op smaak gebracht met vanille en zonder suiker, zoals het hoort!

Proost op het nieuwe jaar!

 


Laat een reactie achter

vier × vier =